Magyar Zeneterápiás Egyesület

Kezdőlap » Egyéb » Rendes Évi Közgyűlés összefoglaló

Rendes Évi Közgyűlés összefoglaló

közgyűlésA Görbe Bögre Kávézó különtermében május 19-én 17 órakor megtartott közgyűlésen 12 fő szavazóképes tag jelent meg, valamint 3 fő, akik kérték az Egyesületbe felvételüket.

A Közgyűlés elején megvitattuk az előzetesen írásban megkapott  2017. évről szóló számszaki és szakmai közhasznúsági beszámolót, melyet egyhangúan elfogadott a tagság, illetve a 2018. évi költségvetést, melyet egy tartózkodással 11 fő szavazott meg.

A száraz számok után a 2018-as szakmai programtervezet került terítékre, melyet szintén egyhangúlag elfogadtak a jelenlévők.

Ez után izgalmas beszámolókat hallhattunk  a 2018. március 24-én Brüsszelben megszervezett belga – magyar zeneterápiás szakmai napról. melyet  KertészFarkas  Boglárka szervezett meg.  Az eseményen több mint 50-en vettek részt, az előadások/ workshopok nyelve magyar, angol és francia volt, tolmácsok segítségével.  Erről  egy külön bejegyzésben olvashattok beszámolót.

Majd Varga Ágnes magyarországi delegált beszélt  az EMTC (Európai Zeneterápiás  Szövetség) által 2018. április végén Trapani-ban megrendezett Európai Zeneterápiás  Kongresszusról és az EMTC országos delegáltak éves közgyűléséről. Ági többek közt arról számolt be, hogy milyen fontos minden országnak, milyen munkát végez az EMTC, és hogy jelenleg egy adatbázis készítése a cél, mely tartalmazza a tagországok zeneterápiás továbbképzési intézményeit. Beszámolt arról is, hogy a Zeneterápia Európai Napjának idei plakátja és jelmondata már készen van, és buzdított mindenkit, hogy szervezzünk minél több zeneterápiás programot november 15-re.

Varga Ágnes javaslatára  Oktatási-kutatási munkacsoportot kéne létrehozni, amely elősegíthetné a szakma fejlődését.

A találkozó második felében igen gyümölcsöző ötletbörzét tartottunk, melyen számos hasznos javaslat, felajánlás született, melyek közül kiemelendő a magyar zeneterapeuták adatbázisának megteremtése és ápolása.  Ez az adatbázis átláthatóvá tenné, hogy kik azok a zeneterapeuták, akik aktívan dolgoznak, milyen tapasztalattal és milyen területen.

Igény lenne valamint szakmai konferenciára és továbbképzésre is, valamint munkacsoportok létrehozására.

Felmerült még a szupervízió kérdése, valamint a más egyesületekhez való kapcsolódás lehetősége , valamint az, hogy változatlan cél a zeneterápiás szakma népszerűsítése.

Kitűztük a következő találkozás időpontját is, június 30-ára, melyen a következő témákat fogjuk megvitatni:- Önképző zeneterápiás műhely alapjainak létrehozása, szupervízió szervezése.
Egyéb kérdés nem merült fel, így a levezető elnök a közgyűlést 20.23-kor berekesztette.

Reklámok
%d blogger ezt kedveli: